KALENDÁŘ

  POČÍTADLA
TOPlist
Dostupnost podle Monitoring-serveru.cz

CYKLOSTEZKY V EVROPĚ

Popisovat cyklostezky u nás snad ani nemá cenu. I když někde mají v některém městě pár kilometrů pěkného asfaltu, ale to je asi tak všechno. Většina cyklostezek je akorát přeznačená okreska, kde se kolikrát na silničním kole nedá ani jet.

Z hlediska kvality cyklostezek jednoznačně dominuje Německo a není to tím, že jsme tam strávili 3 dny, ale kvalita asfaltu, čistota a značení bylo nejlepší. A na to jak kvalitní mají povrchy, jsme moc cyklistů ani bruslařů nepotkávali a tak jsme je měli jen pro sebe. Navíc jsme cestou projeli několik natur parků a i když tam nebyla cyklostezka, asfalt tam byl vždy perfektní. Vůbec jsme nečekali, že po Německu strávíme zhruba čtyřicet procent na cyklostezkách.

Holandsko jednoznačně vítězí v počtu cyklistů, ale kvalitou a hlavně povrchem jsme byli značně zklamaní. Na silničním kole je to peklo a bez zvonku tam jste jak bez ruky. Provoz tam je v určitých hodinách jak v Praze na okruhu a chvílema jsme tam stáli v zácpě. Docela nás to překvapilo. V Holandsku to má smysl, cyklista je tam na každém rohu a cyklostezky využívají i skútry. Je zde největší počet takzvaných cestovních kol. Nikdo nikam nespěchá většina cyklistů se pohybuje konstantní rychlostí kolem dvaceti kilometrů v hodině. Nikdo nenosí cyklistickou přilbu a my jsme vypadali jak ekzoti. Také je zde  prý omezena rychlost pro cyklisty na třicítku, což mě překvapilo a říkal jsem si, ještě abychom dostali pokutu. Na silniční kola to tam moc není, lépe by se využilo trekové nebo cestovní a samozřejmě se zvonkem.

Belgií se jezdilo velmi příjemně a potkali jsme zde nejvíce silničářů, kteří než by nám vysvětlovali kudy jet, tak nám ukázali ať jedeme za nimi. Dovedli nás kam bylo třeba. Také zde bylo nejvíce silničních kol a časovkářských speciálů. Výslovnost měst nám však dělala velké problémy a tak jsme si je psali na papír a raději jsme jim ukazovali kam chceme jet.

Francie byla velkým zklamáním. Cestou do Paříže jsme nepoužili žádnou cyklostezku a kvalita asfaltu taky dost kolísala. Chvíli perfektní asfalt, ale často dost hrbolatý. Říkali jsme mu drobenka. Až  třicet kilometrů před hlavním městem jsme narazili na cyklostezku. Značení však pro cizince úplně nepoužitelné a tak jsme se každých 5 kilometrů někoho ptali, jestli stále jedeme správným směrem.

Tolik asi k naší cestě z  www.liberec-paris.wz.cz na silničních kolech Merida ROAD Ride 903-27

Celkem jsme na naší cestě ujeli 1463 km. Poděkování patří všem partnerům, bez kterých   bychom tuto akci nemohli uskutečnit. Tak alespoň jmenujme hlavní partnery naší akce.
http://www.merida-bike.cz
http://www.estimdrinks.cz
http://www.europcar.cz

 

DISKUZE K ČLÁNKU - ZDE...
Napište vaše názory , zkušenosti, připomínky,...