KALENDÁŘ

  POČÍTADLA
TOPlist
Dostupnost podle Monitoring-serveru.cz

NOVÁ MAPA NA WEBU CYKLOSERVER.CZ

Ve čtvrtek 26.2.09 došlo na Cykloserveru k malé revoluci

- spustili jsme zbrusu nové mapy na osvědčeném rozhraní Gmaps. A nejen to, zbořili jsme hranice - Cykloatlas Online již plně podporuje Slovensko!

Vloni v květnu jsme spustili betaverzi nového Cykloserveru. Vyrojila se spousta připomínek, mnohé jsme zohlednili a použili, děkujeme. A tak jsme vylepšovali a ladili a ladili... Až jsme dospěli k hranici, kdy vylepšovat nešlo, a vrhli jsme se do podstatnějších strukturálních změn, které shrnu ve stručném výčtu:

* změna zobrazovacího jádra aplikace Cykloatlas Online - nejelegantnějším řešením bylo použití osvědčeného stroje od přátel z Googlu. Aplikace běží rychleji, je jednoduchá a flexibilní.
* do nového stroje nové mapy - kartografka Zuzka Šlapalová ze SHOCartu připravila speciálně pro Cykloserver nový mapový klíč, optimalizovaný pro elektronické zobrazování. Nová aktuální turistická mapa Česka a Slovenska s vypínatelnou cyklistickou vrstvou je k dispozici v 8 měřítkách až do velikosti 1:50 000, v přípravě je 9. vrstva v měřítku 1:25 000.
* nová a přesnější data pro výpočet výškového profilu, pokrývající území Česka, Slovenska a příhraničních oblastí dodala společnost T-mapy z Hradce Králové
* plná podpora slovenského území - lze kreslit/importovat trasy a výlety, vyhledávat trasy podle turistických oblastí Slovenska, lze vkládat a vyhledávat akce na Slovensku
* správu reklamních ploch převzala společnost Paseo Group

Tímto naše práce nekončí, naopak, stále hledáme a nacházíme cesty, jak vám práci s Cykloatlasem Online, potažmo celým Cykloserverem zjednodušit a zpříjemnit. Samozřejmě nám můžete v tomto snažení pomoci, když budete psát své náměty a připomínky, nejlépe na adresu admin@cykloserver.cz.

S pozdravem za redakci Cykloserver.cz

Michal Stupka
editor