KALENDÁŘ

  POČÍTADLA
TOPlist
Dostupnost podle Monitoring-serveru.cz
 

TRÉNINK - DUBEN

 

Na sklonku března a dubna se na naší adresu dostávalo mnoho otázek. Všechny měli jedno společné. Není na zaregistrování na TRENUJ.CZ trochu pozdě, sezóna je téměř v plném proudu a nevím, zda by mi to prospělo nebo zda by se dostavil nějaký výsledek, či zlepšení. Všem jsme vzdorovali a snažili jsme se jim vysvětlit, že ne. Je to jednoduché. NA EFEKTIVNÍ TRÉNINK NENÍ NIKDY POZDĚ. Tyto otázky se začaly hemžit právě nyní, jelikož mnoho závodníků okusili první závody a výsledkem těchto závodů, bylo zjištění, že očekávaný výkon je velice vzdálený svým představám.

Dovolte mi zmínit, že jsme rozšířili 3. a 4. úroveň o sestavování jídelníčků. Zajišťujeme plánování jídelníčku dle tréninkového plánu, abychom docílí u klientů zdravého životního stylu, redukování váhy, docílení vhodného poměru mezi váhou a výkonem, což je v cyklistice alfa omega.

Dále pro nově zaregistrovaného poskytujeme 10 dní tréninkového plánu zdarma. Po uplynutí 10 dnů se můžete rozhodnout, zda budete pokračovat v tréninku pod naším vedením či skončíte. Tímto chceme ukázat cyklistické veřejnosti, že se není čeho obávat, a že vše funguje, tak jak má.

Nyní k tréninku:

Cyklistika:
V minulém článku jsem psal o vytrvalosti. Asi se budu opakovat, ale základem kvalitního výkonu je dobře stimulovaná vytrvalost. V tomto období můžete začít pomalu s intenzitami, které budou oddalovat vaši laktátovou křivku směrem doprava výsledkem bude mnohem lepší adaptace na závodní tempo. Intervaly jezděte frekvenčně, ale i silově. Z počátku doba intervalu bude kratší, čím více budete trénovat intenzity, tím více prodlužujte dobu intervalů.

Doporučujeme před prvním ostrým závodem jet nějaké jiné závody, které budete brát jako generálku pro důležité závody. Vyzávodíte se, naučíte se zvládat „starťáky“, narušíte monotónost víkendových tréninků, procvičíte vaši techniku.

Posilovna:
Posilování doma se svojí vahou bohatě stačí ke zpevnění svalového aparátu a k oddálení svalové disbalance.

Regenerace:
Strečink, strečink, strečink.... sauna, masáže, atd... To vypovídá za vše

TRENUJ.CZ – jsme tu pro Vás!

 



DISKUTUJTE ZDE...