REKLAMA

  KALENDÁŘ

..........TEST CYKLO PROSPEKTŮ Z RAKOUSKA ....15.04.07

 

Od 29.1.2007 jsem si objednaval cyklistické prospekty z různých částí Rakouska a jeden z Německa z regionu Passau. Většinou přišlo to co jsem si objednal, ale byli i případy kdy mi objednané prospekty nepřišly. U některých prospektů Vás může zmást, že mají jiný název, než jak je deklarováno při objednávce. U www.bodensee.de a www.passauer-land.de je v průvodním dopise žádost o příspěvek na režijní náklady. Prospekty z www.ktm-radweg.at jsem neobjednával, protože jsou sice zadarmo, ale chtějí poplatek 9,90 € + 1,40 € za poštovní náklady. (Na některých Rakouských prospektech byla známka 4,5 €, u Německého 6 €)

Z 28 prospektů (z www.passauer-land.de mi přišly dvě zásilky) mi 2 (pracovní) den přišlo prvních jedenáct zásilek, 3 den čtyři zásilky, 4 den devět zásilek, 5 den jedna, 6 den jedna zásilka, 12 den také jedna zásilka a z www.vorarlberg-tourism.at mi 20 den přišla první zásilka a po 4 dnech druhá. Většina zásilek přišla z Rakouska, ale našly se i takové , které přišly z Břeclavy, Prahy, Bratislavy a Curychu.

V dotazníku jsem všude psal svůj mail, i když to někdy nebylo nutné. U www.bergradler.com, www.inn-salzach.com a www.danube.at po mě chtěli i telefonní číslo, ale prospekty mi přišly a nikdo mi netelefonoval. Dole pod zadávanými údaji (většinou mailem) pokud nechcete dostávat novinky, buletiny, či poskytovat svoje údaje nenechte zaškrklé políčko. Vyjímka je u www.austria.info a www.salzburgerland.com kde k poslání katalogů musíte povolit svoje údaje pro turistické centrály ( ve smyslu § 4 písm. e) zákona č.101/2000 Sb).

Pozor si dejte taky na to, že někde je nabídka prospektů také s prospekty, katalogy, mapy, které jsou za peníze (obvykle bývají na spodu nabídky, ale bývají i mezi těmi, které jsou zadarmo).

Některé názvy při objednávání prospektů neodpovídají skutečnému názvu, např. katalog RADURLAUB měl u objednávky název RADREISEN nebo Radtouren-Katalog. A někdy se názvy lišily takřka úplně např. Radrouten a la carte 2007 se ve skutečnosti jmenuje Land der Radfahrer 2007.

Někdy na jaro zkusím ještě jednou objednat prospekty, které mi nepřišly, nebo které ještě stojí za objednání (budu rád za nějaké tipy)

11.6.07 mi přišlo bez předchozího objednání
(20-Steiermark) Štýrsko Cyklistické (CZ) - 8 stránkový katalog A4. Vydalo studio V-Press s.r.o. (Cykloturistika, Velo, Outdoor magazín) a Rakouská národní cyklistická centrála. Články: Štýrsko - ráj pro cyklisty, Murská cyklostezka, Enžská cyklostezka, Cyklostezka Alpentour
(19-Korutany) Dovolená na slunném jihu (CZ) - 12 stránkový prospekt. Možnosti dovolené v Korutanech, kalendář a pozvánka na Euro 2008

INFO 16.1.2008 - Některé katalogy v nabídce už nejsou, pár jich je i nových (něco jsem oblednal)
x
- prospekty nejsou v nabídce na rok 2008

Vysvětlivky:
(CZ) prospekt v českém jazyku
(de) prospekt v německém jazyku
- hodnocení prospektu (jen informativní, každý může mít jiný pohled)

1) www.radurlaub.com 2) www.radtouren.at 3) www.radtouren.at 4) www.austria.info/cz 5) www.austria.info
6) www.oberoesterreich.at 7) www.radfahren.at 8) www.salzkammergut.at 9) www.salzburgerland.com 10) www.bergradler.com
11) www.lungau.biz 12) www.niederoesterreich.at 13) www.niederoesterreich.at/rad 14) www.tyrolsko.cz 15) www.osttirol.com
16) www.drauradweg.com 17) www.innregionen.com 18) www.inn-salzach.com 19) www.korutany.com/cz 20) www.steiermark.com
21) www.neusiedlersee.com 22) www.burgenland.info 23) www.bodensee.de 24) www.bodensee-tourismus.com 25) www.ennsradweg.at
26) www.vorarlberg-tourism.at 27) www.passauer-land.de 28)  www.danube.at  29) www.donau.com 30) www.ktm-radweg.at

1) www.radurlaub.com/... (obj. v němčině).
Na stránce jsou názvy katalogů s obrázkem. Oznámení o podání objednávky mi přišla mailem okamžitě. Napsali, že v příštích dnech mám čekat prospekt ve schránce.
Na co si dát pozor: Pokud nechcete dostávat aktuální informace o turistické nabídce a poskytnout svoje data, tak dole (pod emailem) nezaškrkávejte.
Vydává: Öberösterreich Touristik GmbH Linz, e-mail: info@touristik.at, web: www.touristik.at
Objednáno: RADREISEN 2007
Co ještě nabízejí:
Wandern 2007, Mountainbiken 2007
Doba dodání: 4 dny (z Linz)
Co zásilka obsahuje:
-
průvodní list v němčině s poděkováním
- RADURLAUB 2007 (2008) (de) - 68 stránkový A4 katalog. Nabídka cyklozájezdů po Evropě. U každé cyklotrasy krátký popis trasy, u některých mapaka, výškový profil (stejný jako u www.radtouren.com, www.austria.info/cz).
Foto: Radurlaub

2) www.radtouren.at/... Radkataloge (obj. v němčině). *Od radtouren.at přišly katalogy společně
Na stránce jsou názvy katalogů s obrázkem. Oznámení o podání objednávky mi přišla mailem okamžitě. Napsali, že v příštích dnech mám čekat prospekt ve schránce.
Vydává: Öberösterreich Touristik GmbH Linz, e-mail: info@touristik.at, web: www.touristik.at
Objednáno: Radtouren-Katalog 07/08
Co ještě nabízejí:
Cyklistické trasy v Rakousku, Mediacard Radtouren in Österreich
Doba dodání: 4 dny (z Linz)
Co zásilka obsahuje:
-
průvodní list v němčině s poděkováním, obsahem zásilky a odkazem na web www.touristik.at
-
x RADURLAUB 2007 (de) - 68 stránkový A4 katalog. Nabídka cyklozájezdů po Evropě. U každé cyklotrasy krátký popis trasy, u některých mapaka, výškový profil (stejný jako u www.radurlaub.at, www.austria.info/cz).
Foto: Radurlaub
INFO 2008: -
- Radtouren in Österreich (de) - 36 stránkový A4 katalog. V něm objednací lístek na cyklistickou literaturu vydávanou www.radtouren.at (zdarma i za peníze). První dvoulist mapa Radregionu (cykloregionu Rakouska). Další dvoustánky obsahují mapu, text, výškový profil cyklostezek v regionu - Donauradweg, Drauradweg, Innradweg, Murradweg, Ennsradweg, Tauernradweg, Salzkammergutradweg a po stánce mají Neusiedler See-Radweg,Salz + Seren tour, Via Claudia Augusta, St. Pölten, Wien, Römerradweg, Grenzlandradweg, Salzburger Sportwelt (stejný katalog jak od www.austria.info/cz).
- Cyklistické trasy v Rakousku (CZ) - čtyřstránkový A4 prospekt. Na dvoustraně infomapa Rakouska s cyklotrasami, krátké info k cyklostezkám a členské podniky projektu cyklistické trasy Rakouska.
- Mediacard Radtouren in Österreich - CD

3) www.radtouren.at/... Radliteratur (obj. v němčině). *Od radtouren.at přišly katalogy společně
Na stránce jsou názvy katalogů s obrázkem. Oznámení o podání objednávky mi přišla mailem okamžitě. Napsali co jsem si objednal a že mám čekat prospekty brzo ve schránce.
Na co si dát pozor: Na stránce jsou promíchány prospekty nejen zadarmo, ale i za peníze.
Vydává: Öberösterreich Touristik GmbH Linz, e-mail: info@touristik.at, web: www.touristik.at
Objednáno: Angenehm Inn a Donauradweg - Radfalter, Radkarte Rad, Natur, Weltkultur.
Co ještě nabízejí:
Mountain Bike Holidays Katalog, St. Pöltner Radschläge, Wien für Radfahrer
Doba dodání: 4 dny (z Linz)
Co zásilka obsahuje:
-
průvodní list v němčině s poděkováním, obsahem zásilky a odkazem na web www.touristik.at
-
x Angenehm Inn - Innradweg Majola-Passau (de) skládačka. Mapa 1:125 000. Na obou stranách mapa rozdělená na 18 částí a info ke městům (stejná jako od www.passauer-land.de).
- Donauradweg von Passau bis Bratislava (de) (2006)- 124 stránkový nízký katalog. Infomapa, mapa po úsecích, highlist, informační centra, ubytování,... (pozn. od www.passauer-land.de, www.niederoesterreich.at/rad a www.danube.at přišel skoro stejný, ale 140 stránkový a vydaný r.2007)
-
x Radkarte Rad, Natur, Weltkultur (de) - skládačka. Na jedné straně mapa 1:100 000 s cyklotrasami kolem Neziderského jezera (Legenda - cyklotrasy, informační centra, zajímavosti, lesy, silnice,...). Na druhé straně text: Cyklotrasy v regionu, info o městech, informačních centrech, zajímavostech,... (stejná jako od www.neusiedlersee.com).
Foto: Prospekty, Innradweg Majola-Passau F1, Innradweg Majola-Passau F2, Donauradweg von Passau bis Bratislava F1, F2

INFO 2008: jiná adresa, jiné katalogy. Prospekty zadarmo jsou promíchány na stráce s těmi za peníze !!
-
Murradweg, MountainBikeparadies SalzburgerLand, Familienradeln SalzburgerLand, Tourenübersichtskarte SalzburgerLand/Salz & Seen Tour, Mountainbiken in der Steiermark, Radfahren in der Steiermark, Rad- und Mountainbikekarte Region Graz, Drauradweg, Raderlebniskarte „Rauf und davon!“, Wien für Radfahrer, St. Pöltner Radschläge, Donauradweg - Radfalter, Raderlebniskarte Kärnten - objednáno

4) www.austria.info/... (objednávka v češtině).
Na stránce jsou názvy katalogů. V novém okně mi pak poděkovali a napsali že v příštích dnech mám čekat prospekt ve schránce.
Budete-li chtít zasílat tipy a informace e-mailem o nabídkách na dovolenou v Rakousku začkrněte patřičné okénko.
Na co si dát pozor:
1)
Jestli nechcete dostávat aktuální informace o turistické nabídce, tak jí dole odškrkněte

2) Pozor "Bez souhlasu se zpracováním osobních dat Vám bohužel nejsme oprávněni prospekty zaslat" musíte teda zaškrtnout - Poskytnutím osobních údajů návštěvník souhlasí s tím, aby je Österreich Werbung, rakouská národní turistická centrála ve smyslu § 4 písm. e) zákona č.101/2000 Sb. zpracovávala pro vlastní marketingové účely.
Vydává:
Österreich Werbung Wein (Rakouská národní turistická centrála, pobočka Praha), e-mail info@rakousko.com, www.rakousko.com, www.austria.info/cz
Objednáno: Pohyb - nejlepší tipy na aktivní dovolenou v Rakousku a Horní Rakousko - letní mapka s užitečnými tipy.
Co ještě nabízejí:
např. Na cestách - mapa Rakouska s pamětihodnostmi, Orientace - užitečné informace na dovolenou v Rakousku, ...
Doba dodání: 4 dny (z Prahy)
Co zásilka obsahuje:
-
průvodní list v češtině s poděkováním a odkazem na web www.rakousko.com v češtině
- Aktivní dovolená (CZ) - 50 stránkový A4 katalog. Kolo+MTB (krátké info a tipy), golf, voda, rodinná dovolená,...
-
x Cyklistické trasy v Rakousku (CZ) - čtyřstránkový A4 prospekt. Na dvoustraně infomapa Rakouska s cyklotrasami, krátké info k cyklostezkám a členské podniky projektu cyklistické trasy Rakouska.
-
x (nyní u č.2) Radtouren in Österreich (de) - 36 stránkový A4 katalog. V něm objednací lístek na cyklistickou literaturu vydávanou www.radtouren.at (zdarma i za peníze). První dvoulist mapa Radregionu (cykloregionu Rakouska). Další dvoustánky obsahují mapu, text, výškový profil cyklostezek v regionu - Donauradweg, Drauradweg, Innradweg, Murradweg, Ennsradweg, Tauernradweg, Salzkammergutradweg a po stánce mají Neusiedler See-Radweg,Salz + Seren tour, Via Claudia Augusta, St. Pölten, Wien, Römerradweg, Grenzlandradweg, Salzburger Sportwelt (stejný katalog jak www.austria.info/de).
-
x (nyní u č.2) RADURLAUB 2007 (de) - 68 stránkový A4 katalog. Nabídka cyklozájezdů po Evropě. U každé cyklotrasy krátký popis trasy, u některých mapaka, výškový profil. (stejný jako u www.radurlaub.com/de, www.radtouren.at/de).
-
x Familienradeln (de) - 72 stránkový A4 katalog. Regiony SalzburgerLand, Berchtesgadener Land, CHiemgau, Chiemsee, Wendelstein, Inntal. Mapa, popis, výškový profil, zajímavosti u cyklotras Benediktweg, Mozart-Radweg, Tauernradweg, cyklotrasy, ubytování v regionech CHiemgau, Horní Bavorsko, Salzbursko (stejný jak od www.bergradler.com).
- Horní Rakousko - letní mapka s užitečnými tipy 2006. (CZ) skládačka - na jedné straně mapa Horního Rakouska s fotografiemi a tipmy. Na druhé straně krátké info - hrady, lodní doprava, příroda, pamětihodnostmi, ZOO, Muzea,... (stejný jako u www.oberoesterreich.at, u www.radfahren.at dostanete stejný prospekt s názvem Freizeit v němčině na rok 2007).
Foto: Prospekty, Cyklistické trasy v Rakousku (CZ), Radtouren in Österreich, Familienradeln, Horní Rakousko - letní mapka s užitečnými tipy 2006 Foto 1, 2, 3

5) www.austria.info/... (obj. v němčině).
Na stránce jsou názvy katalogů. V novém okně mi pak poděkovali a napsali že v příštích dnech mám čekat prospekt ve schránce.
Na co si dát pozor: Pokud nechcete dostávat aktuální informace o turistické nabídce a poskytnout svoje data, tak dole odškrtněte.
Vydává: Öberösterreich Tourismus Linz, e-mail: info@oberoesterreich.at, web: www.austria.info, www.austria.info(cz).
Objednáno: Radtouren in Österreich.
Co ještě nabízejí:
např. Weinreisen in Österreich, Mountainbike Holidays, Themenjournal Bewegung,...
Doba dodání: 2 dny (z Linz)
Co zásilka obsahuje:
- Průvodní list s poděkováním, krátké info o rakouském regionu a odkazem na web www.radtouren.at, který nabízí více informací. Nakonec popřání krásných dnů v Rakousku
- Radtouren in Österreich (de) - 36 stránkový A4 katalog. V něm objednací lístek na cyklistickou literaturu vydávanou www.radtouren.at (zdarma i za peníze). První dvoulist mapa Radregionu (cykloregionu Rakouska). Další dvoustánky obsahují mapu, text, výškový profil cyklostezek v regionu - Donauradweg, Drauradweg, Innradweg, Murradweg, Ennsradweg, Tauernradweg, Salzkammergutradweg a po stánce mají Neusiedler See-Radweg,Salz + Seren tour, Via Claudia Augusta, St. Pölten, Wien, Römerradweg, Grenzlandradweg, Salzburger Sportwelt (stejný katalog jak od www.austria.info/cz).

Foto: Prospekty, Radtouren in Österreich

6) www.oberoesterreich.at/... (již s fotem), www.hornirakousko.cz/..., (s fotem) (obě obj. v němčině).
Oznámení o podání objednávky mi přišla mailem okamžitě. Napsali, že v příštích dnech mám čekat prospekt ve schránce.
Na co si dát pozor:
Pokud nechcete dostávat aktuální informace o turistické nabídce tak dole pod emailem nezašktávejte.
Vydává: Öberösterreich Tourismus-Information Linz, e-mail: info@oberoesterreich.at, web: www.oberoesterreich.at, www.hornirakousko.cz.
Objednáno: Freizeitkarte tschechisch (v češtině), Radkarte 2007 (v němčině).
Co ještě nabízejí: např. Mountainbiken 2007, Familien-Sommer 2007,...
Doba dodání: 2 dny (z Linz)
Co zásilka obsahuje:
- průvodní list v němčině s poděkováním a došlým obsahem.
- Horní Rakousko - letní mapka s užitečnými tipy
2006. (CZ) skládačka - na jedné straně mapa Horního Rakouska s fotografiemi a tipy. Na druhé straně krátké info - hrady, lodní doprava, příroda, pamětihodnostmi, ZOO, Muzea,...(stejný jako u www.austria.info/cz, u www.radfahren.at dostanete stejný prospekt s názvem Freizeit v němčině na rok 2007)
- Freizeit 2008 (de) (podobný jako Freizeitkarte tschechisch (předešlý), ale ten je v češtině a tento je v němčině, skládačka - na jedné straně mapa Horního Rakouska s fotografiemi a tipmy. Na druhé straně krátké info - hrady, lodní doprava, příroda, pamětihodnostmi, ZOO, Muzea,...
- Rad 2007 (2008) (DE) skládačka - na jedné straně mapa Horního Rakouska (1:360.000) s 31 cyklostezkami. Na druhé straně info k cyklostezkám (stejný jak od www.radfahren.at).
Foto: Prospekty, Rad 2007 F1, F2, Horní Rakousko - letní mapka s užitečnými tipy 2006 Foto 1, 2, 3

INFO 2008: přibyli nové prospekty
- (viz Rad 2008) , Freizeitkarte 2008 , ,
- Mountainbiken 2008 (de) 24 stránek A4. panoramatická mapa s vyznačenými trasam, výšk.profily tras na 4 stránce, ubytování, bikespecialisti, zájezdy, ...
- (de) - 26 stránek, formát pohlednice. na každé dvostránce mapa, trasa a tip.
- Poster "Rad" a "Mountainbiken" - plakáty (fotky dodám) - přišly zvlášť o den později v tubě

7) www.radfahren.at/... (obj. v němčině)
Na stránce jsou názvy katalogů s obrázkem. Na webové stránce mi poděkovali a napsali, že mi ho brzo pošlou. Vzápětí přišlo mailem info o podání objednávky.
Na co si dát pozor:
Pokud nechcete dostávat aktuální informace o turistické nabídce tak dole pod emailem nezašktávejte.
Vydává:
Öberösterreich Tourismus-Information Linz, e-mail: info@oberoesterreich.at, web: www.oberoesterreich.at, www.hornirakousko.cz.
Objednáno: Radkarte 2007, Donau~Moldau Raderlebnis, Freizeitkarte 2007 a Oberösterreich - Landschaften für Leidenschaften
Co ještě nabízejí:
např. Mountainbiken 2007, Landschaften für Leidenschaften, Genussland
Doba dodání: 2 dny (z Linz)
Co zásilka obsahuje:
- průvodní list v němčině s poděkováním a došlým obsahem.
- Rad 2007 (2008) (de) skládačka - na jedné straně mapa Horního Rakouska (1:360.000) s 31 cyklostezkami. Na druhé straně info k cyklostezkám (stejný jak od www.oberoesterreich.at).
- Freizeit 2007 (2008) (de) (podobný jako Freizeitkarte tschechisch, ale ten je v češtině a pro rok 2006 a tento je v němčině a pro rok 2007) skládačka - na jedné straně mapa Horního Rakouska s fotografiemi a tipmy. Na druhé straně krátké info - hrady, lodní doprava, příroda, pamětihodnostmi, ZOO, Muzea,...
- Donau~Moldau Raderlebnis (de) - malá knížečka s 60 stránkami. Region Vltava-Dunaj. Půjčovny, servisy kol, příjezd k regionu, hraniční přechody. Infomapka, itinerář, výškový profil - Grenzlandradweg, Donau-Wald,Radweg a Schwemmkanal Tour, Trasa Lipno-Magistrale, Moldau radweg, Passa-Grein, Passau-Linz, Linz-St. Nikola, Gusentalweg, Muhl-Tour, Moldaustausee, MTB Muhlviertel Granitland, regionem Novohradsko,...(stejný přišel od www.danube.at)
-
x Biken, Wander, kultur, rundum Gesund (Oberösterreich - Landschaften für Leidenschaften) - fotografie.
Foto: Prospekty, Rad 2007 F1, F2, Freizeit, Donau~Moldau Raderlebnis

8) www.salzkammergut.at/... (obj. v němčině)
Na stránce jsou názvy katalogů s obrázkem. Na webové stránce mi poté poděkovali a napsali že v příštích dnech mám čekat prospekt ve schránce.
Na co si dát pozor: Pokud nechcete dostávat aktuální informace o turistické nabídce tak dole pod emailem odškrtněte.
Vydává: Salzkammergut Tourismus-Marketing GmbH (s.r.o.), Bad Ischl, e-mail: info@salzkammergut.at, web: www.salzkammergut.at
Objednáno: Salzkammergut Sommerjournal
Co ještě nabízejí:
Salzkammergut Winterjournal
Doba dodání: 3 dny (z Zurich - Švýcarsko)
Co zásilka obsahuje:
- Průvodní list s poděkováním a možnostech v regionu
- Salzkammergut Sommer (de). 32 stránkový A4 katalog. Turistické tipy, na každé dvoustránce je téma, např. Cyklistika, Golf, Kultura, lázeňství. U Cyklistiky na jedné stránce fotky na druhé MTB trasy s kraťoučkým textem. Na poslední dvoustraně je 2D mapa regionu.
Foto: Prospekt

9) www.salzburgerland.com/ Cyklo katalogy *přišlo ve stejné obálce s www.bergradler.com/...
www.salzburgerland.com/... - MTB katalogy (obě obj. v němčině).
Na 3 stránkách jsou názvy katalogů. Oznámení o podání objednávky mi přišla mailem okamžitě. Napsali co jsem si objednal, ale ne kdy přijdou.
Na co si dát pozor:

1) Musíte zaškrtnout Allgemeine Geschäftsbedingungen (pro turistickou centrálu v Salcbursku)
2) Na stránce jsou dohromady jak ty zadarmo tak placené prospekty
3) Komplikovanější je vyplnit objednávací pole i odesílání není 100%
Vydává: SalzburgerLand Tourismus Gesellschaft m.b.H (společnost s.r.o.) Hallwang u Salzburg, e-mail: info@salzburgerland.com, web: www.salzburgerland.com, www.salzburgerlandcard.com/cz
Objednáno: Euregio Radkarte, Mozartradweg, Salzkammergut Radweg, Tauernradweg
Co ještě nabízejí:
např. Euregio Radkarte, Radtouren fur Familien, Family Salzburgerland, Oldtimer auf Tauren,...
Doba dodání: 2 dny (z Hallwang u Salzburg)
Co zásilka obsahuje:
-
Průvodní list s poděkováním, info co najdu v jednotlivých materiálech a info o SalzburgerLand Card
- Mozart Radweg (de) - prospekt - Na jedné čtyřstraně kreslená mapa, výškový profil, popis trasy, informační centra. Na druhé čtyřstraně reklama
- Salzkammergut Radweg (de) - prospekt - Na jedné čtyřstraně kreslená mapa, výškový profil, popis trasy, informační centra. Na druhé čtyřstraně reklama
- Tauernradweg (de) - prospekt - na jedné třístraně kreslená mapa, výškový profil, popis trasy, informační centra. Na druhé třístraně reklama.
Foto: Salzkammergut Radweg, Tauernradweg

10) www.bergradler.com/... (obj. v němčině) *přišlo ve stejné obálce s www.salzburgerland.com/
Na stránce jsou názvy katalogů s obrázkem. Na webové stránce mi poděkovali a napsali, že mi ho brzo pošlou.
Na co si dát pozor:
Musí se zadat telefon!
Vydává: SalzburgerLand Tourismus Gesellschaft m.b.H (společnost s.r.o.) Hallwang u Salzburg, e-mail: info@salzburgerland.com, web: www.bergradler.com, www.radwandern.com, www.tauernradweg.com, www.mozartradweg.com
Objednáno: Raderlebnis, Familienradeln a Ausflugsziele.
Co ještě nabízejí:
Römerkarte, Kulturerlebnis.
Doba dodání: 2 dny (z Hallwang u Salzburg)
Co zásilka obsahuje:
-
Euregio Raderlebnis (de) - 2D mapa (letecký pohled) 1:140 000. 4000 km Cyklostezek, 4000 km MTB tras. 3/4 mapa na jedné straně, 3/4 mapa na druhé straně. Zbytek info ke stezkám, informační centra, cyklistická literatura k regionu. (Euregio - od Chiemsee po Salcburg).
- Familienradeln (Salzburg a Bayern 06/07) (de) - 72 stránkový A4 katalog. Regiony SalzburgerLand, Berchtesgadener Land, CHiemgau, Chiemsee, Wendelstein, Inntal. Mapa, popis, výškový profil, zajímavosti u cyklotras Benediktweg, Mozart-Radweg, Tauernradweg, ..., ubytování v regionech Chiemgau, Horní Bavorsko, Salzbursko (stejný jak od www.austria.info/cz).
- Euregio Ausflugsziele (de) - 2D mapa (letecký pohled) 1:140 000. Stejná mapa, ale s výletními cíli (od Mozarta po Ludwiga II).
Foto: Prospekty (spolu se www.salzburgerland.com), Euregio Raderlebnis F1, F2, Familienradeln, Euregio Ausflugsziele

11) www.lungau.biz/... (obj. v němčině). Ve Firefoxu mi při objednávce napsalo Internal Server Error, v Exploreru to už bylo v pořádku.
Na stránce jsou názvy katalogů. Na webu mi poděkovali a řekli že se budou snažit mi poslat prospekt co nejdříve.
Na co si dát pozor: Pokud nechcete dostávat aktuální informace o turistické nabídce tak dole pod emailem zaškrkněte "Nein danke"
Vydává: Ferienregion Lungau Lungau , e-mail: info@lungautourismus.at, web: www.lungautourismus.at (region SalzburgerLand)
Objednáno: Rad- & Mountainbike Paket (Vermieterpreisliste, Radfahr & MTB Info, Sommerprospekt, Sommer Info, Burgerlebnis, Murradweg, Bade Insel, Salzburgerland Card)
Co ještě nabízejí:
např. Familienpaket, Sommer Journal, 72 Wanderpaket,..
Doba dodání: 3 dny (z Břeclav)
Co nepřišlo:
v paketu chybělo - Radfahr & MTB Info, Sommerprospekt
Co zásilka obsahuje:
-
úvodní list s poděkováním, charakteristikou regionu Lungau, odkaz na web www.lungautourismus.at, na kterém jsou další informace o regionu.
- Vermieterpreisliste (de) (Lungau Preisliste) - 78 stránková A4 katalog. Mapy měst a nabídka ubytování s fotem a mapami měst.
- Sommer Info (de) - malá skládačka. Na jedné straně mapa regionu Lungau 1: 87 500 (se symboly cyklotras, kempů, památek, lanovek,...). Na druhé straně info o místních cyklostezkách, foto a info k památkám, zajímavostech, koupališť,...
- Burgerlebnis 2006 (de) - leták o hradu v Mauterndorf (info, program,...).
- Murradweg (de) - 24 stránkový prospekt. Informace o stezce, městech na trase, ubytování podle místa (včetně kempů), kultura,...) prospekt stejný jako od www.steiermark.com.
- die Insel (de) - leták o vodním ostrovu v Tamsweg. http://insel.tamsweg.at.
- Salzburgerland Card (de) - leták. Info o SalzburgerLand Card (cz).
- Bergeweise Urlausgluck (de) 24 stránkový A4 katalog. Fotky volnočasových aktivit v regionu, na poslední dvoustraně mapa hor se sjezdovkami.
Foto: Prospekty, Murradweg, Sommer Info

12) www.niederoesterreich.at/... (obj. v němčině)
Pozn.:
Pro větší a lepší výběr doporučuji objednat z 12b) www.niederoesterreich.at/rad/... (viz níže)
Na stránce jsou názvy katalogů s obrázkem. Na webové stránce mi napsali, že děkujou a že v příštích dnech mám čekat prospekt ve schránce.
Vydává: Niederösterreich-Information Wien, e-mail: tourismus@noe.co.at, web: www.niederoesterreich.at.
Objednáno: Land der Radfahrer 2006/07 a Radrouten a la carte 2007.
Co ještě nabízejí:
např. Dolní Rakousko - Kraj kolem Vídne, Straßenkarte Niederösterreich (1:375.000), Stifte, Burgen, Schlösser in Niederösterreich,...
Doba dodání: 4 dny (z Bratislavy)
Navíc přišlo: Dolní Rakousko - Kraj kolem Vídně (CZ), Straßenkarte Niederösterreich (1:375.000), Weinstraßen-Kalender 2007.
Co zásilka obsahuje:
-
průvodní list v němčině s poděkováním a charakteristikou regionu.
- Land der Radfahrer 2006/07 (de) - 52 stránkový katalog (A5). Info, mapka, výškový profil, zajímavosti, půjčovny,...
- Land der Radfahrer 2007 (Radrouten a la carte 2007) (de) - skládačka. Na jedné straně mapa Dolního Rakouska s cyklostezkami, na druhé straně info o cyklostezkách.
-
Dolní Rakousko - Kraj kolem Vídně (CZ) - 68 stránkový katalog A4. Kapitoly: např. Putování za vínem, kraj kolem Vídně, regiony Dolního Rakouska, zajímavosti, Okruh Alpami-MTB, AlpenTour, lázně,...
- Straßenkarte Niederösterreich (CZ) (Průvodce po zemi kolem Vídně) - rozkládačka. Na jedné straně silniční mapa Dolního Rakouska (1:375.000) a mapy měst Vídeň, St.Polten. Na druhé straně Tipy na cestu v jednotlivých regionech a info o regionech (včetně otevírací doby).
- Weinstraßen-Kalender 2007 (de) 100 stránkový katalog o víně a vínařských akcích.
Foto: Prospekty, Land der Radfahrer 2007, Straßenkarte Niederösterreich (CZ),

13) www.niederoesterreich.at/rad/... (obj. v němčině)
Na stránce jsou názvy katalogů s obrázkem
. Na webové stránce mi poděkovali a sdělili, že zásilka mi přijde v nějbližších dnech.
Vydává: Niederösterreich-Information Wien, e-mail: tourismus@noe.co.at, web: www.niederoesterreich.at.
Objednáno: Übers weite Land - Radspezial 2006/07, Radkarte Weinviertel Ost, Radkarte Weinviertel West, Radeln im Wein Viertel , Geheimradecken 2007/2008, Der Donauradweg
Co ještě nabízejí: Land der Radfahrer 2006/07, Land der Radfahrer 2007,
Doba dodání: 4 dny (z Bratislavy)
Co zásilka obsahuje:
- průvodní dopis s poděkováním, info o regionu, prospektu Land der Radfahrer a možnost využít v Dolním Rakousku regionální infocentra, kde Vám nabídnou další plánky pro vyjížďky na kole.
- x Übers weite Land - Radspezial 2006/07 (de) - 4 stránkové A3 noviny. Info o cyklostezkách v Dolním Rakousku (Info, zajímavosti)
- Radkarte Weinviertel Ost (de) skládačka. Na jedné straně mapa 1:80 000 - dálkové cyklotrasy, regionální stezky, symboly servisů, info center, půjčoven, ubytování, kempů, koupání, zajímavosti, pamětihodnosti,... Na druhé straně info, infomapka, výškový profil k některým stezkám (EuroVelo 9, KTM radroute, Vetliner, Sylvaner...), dále mapky měst s průjezdem trasy (Gannserndorf, Laa an der Thaya, Mistelbach, Poysdorf, Wolkersdorf, Zistersdorf), seznam: opravny a půjčovny kol, převoz kol a místa vlídná k cyklistům (zřejmě jako u nás "Cyklisté vítáni"). Info o čekém příhraničí: Info centra, zajímavá místa, ubytování, občerstvení, servisy a půjčovny kol. Info o Slovenském přihraničí: Info centra, zajímavosti, ubytování, kempy, občerstvení.
- Radkarte Weinviertel West (de) skládačka. Na jedné straně mapa 1:80 000 - dálkové cyklotrasy, regionální stezky, symboly servisů, info center, půjčoven, ubytování, kempů, koupání, zajímavosti, pamětihodnosti,... Na druhé straně info, infomapka, výškový profil k některým stezkám (TM radroute, Weinradwege, Burgunder...), dále mapky měst s průjezdem trasy (Eggenburg, Hollabrunn, Laa an der Thaya, Maissau, Pulkau, Retz, Znojmo), seznam míst vlídných k cyklistům (zřejmě jako u nás "Cyklisté vítáni"), opravny a půjčovny kol, převoz kol. Info o čekém příhraničí: Info centra, zajímavá místa, ubytování, občerstvení, servisy kol.
- x Radeln im Wein Viertel (de) letáček A4. Infomapa regionu Weinviertel s vyznačenými cyklostezkami, info o místech přívětivých k cyklistům, vhodných mapách pro region a také něco málo o stezkách.
- Geheim Rad Ecken 2007/2008 (o Kamp-Thaya-March Radroute) (de) prospekt. Infomapka, místa přívětivá k cyklistům (občerstvení, ubytování), ostatní občerstvení, ubytování, kempy.
- Donauradweg von Passau bis Bratislava (de) (2007) - 140 stránkový nízký katalog. Infomapa, mapa po úsecích, highlist, informační centra, ubytování,... (stejný přišel od www.passauer-land.de a www.danube.at, od www.radtouren.at přišel skoro stejný, ale 124 stránkový a vydaný r.2006).
Foto: Prospekty, Donauradweg von Passau bis Bratislava F1, F2, Radkarte Weinviertel West F1, F2, Radkarte Weinviertel Ost F1, F2,
INFO 2008: přibyli (loni objednané u č.12)
- Land der Radfahrer 2006/07 (de) - 52 stránkový katalog (A5). Info, mapka, výškový profil, zajímavosti, půjčovny,...
- Land der Radfahrer 2007 (Radrouten a la carte 2007) (de) - skládačka. Na jedné straně mapa Dolního Rakouska s cyklostezkami, na druhé straně info o cyklostezkách.

- Die Entdeckerkarte fürs Mostviertel

14) www.tyrolsko.cz/... (obj. v češtině)
Na stránce jsou názvy katalogů s obrázkem. Na webové stránce mi poděkovali a že mi bude katalog dodán co nejdříve.
Vydává: Tirol Werbung - Tirol Tourist Board Innsbruck, e-mail: info@tirol.at, web: www.tirol.at, www.tirol.at(cz)
Objednáno: Léto v Tyrolsku (česky) - zve na 144 stranách (včetne kola)
Co ještě nabízejí: např. Léto v Tyrolsku (česky), Bike Trail Tirol 2006 (E/I), Mountainbike Tirol 2007, , Soulcountry Sommer 2006 (D),...
Doba dodání: 4 dny (z Innsbruck)
Co zásilka obsahuje:
-
průvodní list v češtině a pozvánkou k návštěvě regionu a nabidka dalších informací.
- Léto v Tyrolsku (CZ) - 144 stránkový katalog s přílohou. Rekreační nabídky: Horské kolo a turistická cyklistika (na 17 stránkách info), outdoor, rodinná dovolená, kultura, Tyrolsko bez handicapu,...
- příloha Letní mapa Tyrolska (CZ). Na jedné straně mapa s cesty a městy, užitečné kontakty a cestovní informace. Na druhé straně kontakt na turistické svazy.
Foto: Prospekt

15) www.osttirol.com/... (obj. v němčině)
Na stránce jsou názvy katalogů s obrázkem. Na webové stránce mi poděkovali a že mi bude katalog dodán co nejdříve.
Vydává: OSTTIROL WERBUNG GmbH (s.r.o.) Lienz, e-mail: info@osttirol.at, web: www.osttirol.com
Objednáno: Drauradweg - Karte
Co ještě nabízejí:
např: Radfahren in den Osttiroler Bergen, Camping, Busgruppen-Prospekt,...
Doba dodání: 2 dny (posláno 30.1.07 Lienz)
Co zásilka obsahuje:
-
průvodní list s poděkováním, krátké info o regionu a odkazem na www.osttirol.com, který nabízí více informací.
- Radkarte (Drauradweg) (de) - skládačka. Mapa Radkarte 1:600 000. Na jedné straně je nejen mapa včetně výškového profilu Drauradweg (Drávské stezky) ale také celého regionu Rakousko, Slovinsko, Itálie. Od Trento, Innsbruck na západu, přes Linz, Udine k Graz, Maribor na východní straně. Na celé mapě barevně odlišen typ - cyklostezka, cesty vhodné pro cyklisty. Na druhé straně odkazy na jednotlivé regiony (stejná jako u www.drauradweg.com).
Foto: Prospekty, Radkarte (Drauradweg)

16) www.drauradweg.com/... (obj. v němčině) Stejná Firmaa jak č.15
Na stránce jsou názvy katalogů s obrázkem. Na webové stránce mi poděkovali a napsali, že mi ho brzo pošlou.
Vydává: OSTTIROL WERBUNG GmbH (s.r.o.) Lienz, e-mail: info@osttirol.at, web: www.osttirol.com
Objednáno: Kärnten Raderlebniskarte, Rad & Bike, Radkarte Österreich - Italien - Slowenien, Drauradweg-Wirte, Radfahren in den Osttiroler Bergen
Co ještě nabízejí:
Hochpustertal Katalog
Doba dodání: 3 dny (z Lienz)
Co zásilka obsahuje:
-
průvodní dopis v němčině s poděkováním, odkazem na www.osttirol.com pro více informací
- Kärnten Raderlebniskarte (de) - skládačka - na jedné straně infomapa a info k cyklotrasám, na druhé straně infomapa a info MTB trasám (stejná jako od www.korutany.com).
- x Mountainbike und Radtouren (Rad & Bike) (de) - skládačka. Na jedné straně mapa Lineckých Dolomitů s trasami, na druhé straně info a výškový profil k MTB a cyklotrasám.
-
Radkarte (Drauradweg)(2008) (de) - skládačka. Mapa Radkarte 1:600 000. Na jedné straně je nejen mapa včetně výškového profilu Drauradweg (Drávské stezky) ale také celého regionu Rakousko, Slovinsko, Itálie. Od Trento, Innsbruck na západu, přes Linz, Udine k Graz, Maribor na východní straně. Na celé mapě barevně odlišen typ - cyklostezka, cesty vhodné pro cyklisty. Na druhé straně odkazy na jednotlivé regiony (stejná jako u www.osttirol.com).
-
Drauradweg-Wirte (de) (2008) - prospekt. infomapka 1:300 000 Lineckých dolomitů. Hotely a restaurace, výletní místana Drávské stezce a okolí Lienzu.
- x Radfahren in den Osttiroler Bergen (de) 38 stránkový A5 prospekt. MTB a Cyklotrasy v okolí Linzu s mapkou a popisem.
-
x Mountainbike Karte Osttirol (de) skládačka ve slídě. Mapa 1: 75 000. Na jedné straně mapa s MTB trasami barevně odlišenými podle obtížnosti. Na druhé straně info a výškový profil.
Foto: Prospekty, Radfahren in den Osttiroler Bergen, Mountainbike und Radtouren, F2, Mountainbike Karte Osttirol F1, F2

INFO 2008: objednáno - Drauradweg Folder (viz výše Radkarte (Drauradweg) , Raderlebnisskarte Osttirol. Navíc přišlo Ausflugsziele (výletní cíle) a Gastgeber
- Raderlebnisskarte Osttirol (de) skládačka. Na jedné straně mapa s MTB trasy, cyklotrasy, rodinné výlety v horách východních Tyrol. Na druhé straně k 57 trasám info, trasa, výšk.profil
-
Ausflugsziele (de) (výletní cíle), skládačka - 2D mapa Lienzu a mapa okolí Lienzu (vých.Tyroly). Dále výletní s cíle s odkazy na mapy s fotkou a infem
- Gastgeber 2008 (de) 156 stránek A4. Samé ubytování v hotelech, penzionech,...

17) www.innregionen.com/... (obj. v němčině)
Na stránce je název katalogu s obrázkem. Na webové stránce mi poděkovali a že mi bude katalog dodán co nejdříve.
Vydává: Tourismusgemeinschaft Inn-Salzach e.V. (reg.spolek) Altötting, e-mail: info@salzach.com, web: www.inn-salzach.com
Objednáno: Angenehm Inn
Doba dodání: 2 dny (z Altötting)
Co zásilka obsahuje:
- průvodní list s poděkováním, odkazem na domovskou stránku www.inn-salzach.com
- Angenehm Inn - Radlerfreundliche gastgeber. 20 stránkový A4 katalog (de). Ubytování v regionech Engadin, Tirol, Schwaz-Pill, Rosenheumer Land, Inn-Salzach, Rottal-Inn, Innviertel-Hausruckwald, Passauer Land (Stejný jako od www.passauer-land.de)

18) www.inn-salzach.com/... (obj. v němčině)
Na stránce jsou názvy katalogů s obrázkem. Na webové stránce mi poděkovali a že mi bude katalog dodán co nejdříve.
Vydává: Tourismusgemeinschaft Inn-Salzach e.V. (reg.spolek) Altötting, e-mail: info@salzach.com, web: www.inn-salzach.com.
Objednáno: Raderlebnis zwischen Inn und Salzach in Oberbayern - Radkarte 1 : 80.000 (Mit Radtourenbeschreibung), Urlaubsregion Inn-Salzach - Gastgeberverzeichnis, Naturerlebnis zwischen Inn und Salzach - Oberbayern (Ausflugskarte mit Radtouren 1:80 000), Benediktweg (deutsch/italienisch, englisch/polnisch)
Doba dodání: 2 dny (z Altötting)
Co zásilka obsahuje:
- průvodní list s poděkováním, seznam poslaných prospektů a odkazem na domovskou stránku www.inn-salzach.com
-
x Raderlebnis zwischen Inn und Salzach in Oberbayern (de) (cyklistický zážitek mezi Inn a Salzach) skládačka Cyklomapa 1:80 000. Na jedné straně mapa s cyklostezkami, tématickými stezkami, značky - servisy kol, půjčovny, pamětihodnosti, informační centra, nádraží... Na druhé straně info a foto k jednotlivým stezkám, info k městům.
- Urlaubsregion Inn-Salzach - Gastgeberverzeichnis (de) 20 stránkový katalog. Hotely, pensiony, hostince, kempy, mládežnické ubytovny...
-
x Naturerlebnis zwischen Inn und Salzach - Oberbayern (de) skládačka. Výletní mapa s cyklostezkami 1:80 000. Stejná mapa, jen s pár vyznačenými cyklostezkami. Na druhé straně zajímavosti (hrady, příroda, muzea,...).
- Benediktweg (deutsch/italienisch, englisch/polnisch) skládačka. Mapa 1: 100 000 cyklostezky Benediktweg. Na druhé straně zajímavosti a info k některým městům. Objednal jsem 2 verze německo/italskou a anglicko/polskou, obě jsou stejné.
Foto: Prospekty, Naturerlebnis zwischen Inn und Salzach - Oberbayern

19) www.korutany.com/... (obj. v češtině)
Na stránce jsou názvy katalogů s obrázkem. Na webové stránce mi poděkovali za objednávku.
Na co si dát pozor: Pokud nechcete dostávat aktuální informace o turistické nabídce nebo dát svoje údaje pro marketingové účely tak dole pod emailem nechte pole neoznačené (je to česky)
Vydává: Kärnten Werbung Marketing & Innovationsmanagementz GmbH Velden, e-mail: info@kaernten.at, web: www.kaernten.at, www.korutany.com(cz)
Objednáno: Raderlebniskarete (Průvodce cyklistickými zážitky), Rad & Bike (Kolo & Bike), Tipy na cestu (CZ)
Co ještě nabízejí: např. Korutany – užívejte si léta na jihu Rakouska! (CZ), Prospekt o horské turistice, Kempink, Slunce. Jih. Dovolená
Doba dodání: 4 dny (z Velden)
Co přišlo: Raderlebniskarete, Rad & Bike-Angebotskarte 06/07
Info: Tipy na cestu (CZ) napoprvé nepřišly bez udání důvodu. Ale za 14 dnů jsem jej obdržel zásilku, kde byl nejen chybějící prospekt, ale také již obdržené prospekty.
Co zásilka obsahuje:
-
průvodní list v češtině, info o Korutanech, odkaz na www.korutany.com a odkaz na Info o Korutanské kartě - www.kaerntencard.co.at.
- Kärnten Raderlebniskarete ( Průvodce cyklistickými zážitky) (de)- skládačka - na jedné straně infomapa a info k cyklotrasám, na druhé straně infomapa a info MTB trasám (stejná jako u www.drauradweg.com).
- Kärnten Rad & Bike-Angebotskarte 06/07 (Kolo & Bike) (de) - skládačka - mapa Korutan s cyklotrasama a nabídky zájezdů po cyklotrasách.
- Kärtner/Korutany Vítejte (Tipy na cestu) (cz). 8 stránkový A4 rozkládací prospekt. Různorodost a mnohostrannost Korutan v přehledu. Na jedné straně Infomapa Korutan s výletními cíli, info o kartě KärtnerCard, teploty jezerních vod, důležitá telefonní čísla, příjezd autem do regionu. Na druhé straně info o Korutanech.
Foto: Prospekty,
11.6. přišlo bez předchozího objednání s průvodním listě v češtině
-
Dovolená na slunném jihu (CZ) - 12 stránkový prospekt. Možnosti dovolené v Korutanech, kalendář a pozvánka na Euro 2008

20) www.steiermark.com/... (obj. v němčině)
Na stránce jsou názvy katalogů s obrázkem. Na webové stránce mi poděkovali.
Vydává: Steirische Tourismus GmbH (s.r.o.) Graz, e-mail: info@steiermark.com, web: www.steiermark.com,
Objednáno: Murradweg, Ennsradweg (v němčině), Radkarte (v češtině)
Co ještě nabízejí: např. Steiermark - Die Karte (také česky), Camping, Urlaub beim Wein - Karte,...
Doba dodání: 2 dny (z Graz)
Co přišlo navíc: Cykloturistika ve Štýrsku (CZ)
Co nepřišlo: Murradweg (v němčině) - napsali, že ji pošlou později (přišlo 21.5.07 - po cca 4 měsících)
Co zásilka obsahuje:
- průvodní dopis v češtině
- Ennsradweg
(de) - 16 stránkový sešit s popisem stezky, infomapka s informačními centry, zajímavostmi, městmi, dále ubytování podle místa (včetně kempů), servisy kol, zajímavosti slovem.
- Steiermark Mapa Štýrska (Radkarte) (CZ) - na jedné straně mapa Štýrska s cyklostezkami, tématickými stezkami (vinařská, jablečná, vodní,...), tématické značky (výletní cíl, muzeum, zámek,...) Na druhé straně info o regionech Štýrska a mapa centru města Graz.
- Cykloturistika ve Štýrsku (06) (CZ) - menší mapa Štýrska s cyklostezkami, tématickými stezkami, krátké info k cyklostezkám, tipy na tůru.
-
Murradweg (de) - 24 stránkový prospekt. Informace o stezce, městech na trase, ubytování podle místa. (Stejné přišlo od 16) www.lungau.biz)
Foto: Prospekty,
Steiermark Mapa Štýrska, Cykloturistika ve Štýrsku F1, F2,
11.6. přišlo bez předchozího objednání s průvodním listě v češtině
-
Štýrsko Cyklistické (CZ) - 8 stránkový katalog A4. Vydalo studio V-Press s.r.o. (Cykloturistika, Velo, Outdoor magazín) a Rakouská národní cyklistická centrála. Články: Štýrsko - ráj pro cyklisty, Murská cyklostezka, Enžská cyklostezka, Cyklostezka Alpentour

INFO 2008: objednáno
- Rad & Mountainbike, Radkarte (viz výše mapa Štýrska), Camping, Privatzimmer, Steiermark- Die Karte (nepřišlo), navíc Sommer Spüren

- Rad & Mountainbike (de), 32 stránek A4. MTB a cyklorasy - info, akce,...
- Camping (de), 20 stránek A4. Mapa Štýrska s odkazy kempy. kempy s fotem infem, cenou,...
- Privatzimmer (Urlaub Ganz privat) (de), 24 stránek A4. Na dvostraně mapa Štýrska s cyklostezkami, zajímavostmi. Privátní ubytování s fotem, infou, cenou
- Sommer Spüren (de), 32 stránek A4. Ubytování, výletní cíle, aktivity,...

21) www.neusiedlersee.com (vpravo vybrat Prospektbestellung) (obj. v němčině) (region Burgenland)
Na stránce jsou názvy katalogů. Na webové stránce mi napsali, že objednávka byla přijata.
Vydává: Neusiedler See Tourismus GmbH Neusiedl am See, e-mail: info@neusiedlersee.com, web: www.neusiedlersee.com (region Burgenland)
Objednáno: Neusiedler See Radkarte.
Co ještě nabízejí:
např. Urlaub unterm Himmelszelt - Camping, Wasser, Wind und Abenteuer - Sport,...
Doba dodání: 4 dny (z Neusiedl am See)
Co zásilka obsahuje:
-
průvodní dopis v němčině s poděkováním, zajímavostmi v regionu, info o Nesiedler See Card a odkazem na web www.neusiedlersee.com
- Rad, Natur und Weltkultur RADTOUREN (Neusiedler See Radkarte) (de) - skládačka. Na jedné straně mapa 1:100 000 s cyklotrasami kolem Neziderského jezera (Legenda - cyklotrasy, informační centra, zajímavosti, lesy, silnice,...). Na druhé straně text: Cyklotrasy v regionu, info o městech, informačních centrech, zajímavostech,... (stejná jako od www.radtouren.at).
Foto: Prospekt

22) www.burgenland.info/... , prospekty ke stažení (obj. v němčině).
www.bikeburgenland.at/... (Magazin - Sport - Prospekty)
- menší nabídka (stažení v pdf)
Na stránce jsou názvy katalogů. Na webové stránce mi napsali, že mi prospekt okamžitě posílají.
Na co si dát pozor:
Pokud nechcete dostávat aktuální informace o turistické nabídce tak úplně dole nenechte zaškrknuté.
Vydává: Burgenland Tourismus Schloss Esterházy, e-mail: info@burgenland-tourism.co.at, web: www.burgeland.at/tourismus, www.burgenland.info
Objednáno: Burgenland Radkarte.
Co ještě nabízejí:
např. Best of Burgenland, Sonderedition: Reisemagazin - Burgenland,...
Doba dodání: 6 dnů (z Bratislavy), 2 obj. 5 dnů
Co nepřišlo: Burgenland Radkarte.
Co zásilka obsahuje:
-
průvodní list v angličtině
- Burgenland - Pannonian Dream Journeys (en) 16 stránkový A4 katalog. Welness, kulinářství, kultura
-
x Pannonisch Wohnen (de/en) - hotely, chalupy, hostince,..
-
x Ihre Gastgeber 2007 (de) (Váš hostitel) 108 stránkový A4 katalog. Ubytování podle měst.
-
x Pannonisches forum Kittse (de) leták se zámeckými koncerty 2007
-
x Best of Burgenland (de) - info - kultura, sport, relax, lázeňství ...
2 objednávka - protože v první objednávce nepřišla požadovaná Burgenland Radkarte, objednal jsem ji začátkem Dubna znovu a tentokrát již přišla, navíc ještě přišel Uralub am Bauernhof
- Burgenland Radkarte (
übersichtskarte Burgenland) (de) mapa 1:150 000 Burgenlandu. Na jedné straně mapa v okolí jezera Neusiedler See. Na druhé straně další území Burgenlandu (jižněji pod jezerem). Na mapě jsou zakreslené cyklostezky, MTB tratě, in-line tratě, trasy pro vyjížďky na koních, symboly zámků, hradů, kempů, turistických zajímavostí,...a krátkým infem k cyklostezkám, MTB tratím, in-line trasám,...
- Urlaub am Bauernhof (de) 37 stránkový A4 katalog. Ubytování v selských dvorech v Burgenlandu.
Foto: Prospekty, Prospekty 2 objednávka, übersichtskarte Burgenland

INFO 2008: objednáno
- Radeln auf der Sonnenseite Österreichs (nepřišlo), Burgenland Radkarte (viz výše), Sonderedition: Reisemagazin - Burgenland
(viz výše Urlaub am Bauernhof)

23) www.bodensee.de/... (obj. v němčině)
Na stránce jsou názvy katalogů s obrázkem. Oznámení o podání objednávky mi přišla mailem okamžitě. Napsali, že mi přijde v několika dnech.
Na co si dát pozor:
na spodní straně nabídky jsou placené prospekty, katalogy.
Vydává: Internationale Bodensee Tourismus GmbH Konstanz, e-mail: info@bodensee-tourismus.com, web: www.bodensee-tourismus.com.
Objednáno: Radreisen vom Spezialisten 2006, Radreisen in Europa a Bodensee-Radweg Prospekt
Co ještě nabízejí:
např. Bodensee Erlebnis-Paket, různé regionální prospekty,...
Doba dodání: 2 dny (z Konstanz)
Co přišlo navíc: Zügig in den Schwarzwald und an den Bodensee, Hohentwiel 2006
Co nepřišlo: Radreisen vom Spezialisten 2006, Radreisen in Europa - bez udání důvodů. (Na začátku Března opět objednáno a opět nedodáno)
Co zásilka obsahuje:
-
průvodní list v němčině s poděkováním, doporučení nejvhodnějšího období, otevírací doba informačního centra.
-
Bodensee Erlebnisplaner 2007 (Bodensee Erlebnis-Paket) - 131 stránkový A4 katalog. Přes 170 výletních cílů s BodenseeErlebniskarte. Na první dvoustraně mapa bodamského jezera. Dále výletní cíle (info, otevírací doba,...), ubytování (také kempy), jízdní řády lodní dopravy.
- Bodensee-Radweg - prospekt - rozkládací, pár listů. Infomapka Bodamského jezera, ubytování kolem jezera.
-
Zügig in den Schwarzwald und an den Bodensee - rozkládací, pár listů. Jízdní řád vlaků IC Schwarzwald (Stralsund-Heidelberg-Karlsruhe-Konstanz), IC Bodensee (Emden-Dortmund-Mannheim-Karlsruhe-Konstanz) a IC 118/119 (Dortmund-Ulm Hbf-Biberach-Innsbruck).
-
Hohentwiel 2006 - rozkládací, pár listů. Výletní parník Hohentwiel na Bodensee. Jízdní řád, ceník.
- Lindau im Bodensee. Katalog A4 naležato - 84 stránek - prvních asi 35 stránek téměř samé fotky, pak přehled ubytování ve městě a okolí.
Foto: Prospekty, Bodensee-Radweg

24) www.bodensee-tourismus.com/...  (obj. v němčině)
Na stránce jsou názvy katalogů s obrázkem. Oznámení o podání objednávky mi přišla mailem okamžitě.
Vydává: Internationale Bodensee Tourismus GmbH Konstanz, e-mail: info@bodensee-tourismus.com, web: www.bodensee-tourismus.com.
Objednáno: Info-Paket, Fürstentum Liechtenstein, Konstanz, Insel Reichenau, Bodensee Camping
Co ještě nabízejí:
např.
Doba dodání: 3 dny (z Konstanz)
Co nepřišlo: Fürstentum Liechtenstein, Konstanz, Insel Reichenau-
Co zásilka obsahuje:
-
průvodní list v němčině s poděkováním
- Bodensee Camping 2007/2008 - die schönsten Campingplätze rund um den Bodensee. 20 stránkový katalog. Na začátku je šikovná mapka (na 2 A4 stranách) s přehledem kempů. Přehled kempů kolem jezera a bližší informace o některých vybraných kempech.
- Info-Paket (Bodensee Erlebnisplaner + 3 malé letáčky) 
- Bodensee Erlebnisplaner 2007 - 131 stránkový A4 katalog. Přes 170 výletních cílů s BodenseeErlebniskarte. Na první dvoustraně mapa bodamského jezera. Dále výletní cíle (info, otevírací doba,...), ubytování (také kempy), jízdní řády lodní dopravy.

Následující prospekty jsem objednal ještě jednou, protože mi napoprvé nepřišli (www.ennsradweg.at, www.vorarlberg-tourism.at, www.passauer-land.de). Prospekty od www.passauer-land.de mi nakonec přišly, takže jsem je obdržel dvakrát, i když ne docela, více níže u informací u prospektu.

25) www.ennsradweg.at/... (obj. v němčině)
Na stránce jsou názvy katalogů s obrázkem. Na webové stránce mi poděkovali a napsali, že mi ho brzo pošlou.
Na co si dát pozor:
navrchu jsou 2 prospekty zdarma, dole za peníze
Vydává: Tourismusverband Radstadt Radstadt, e-mail: info@radstadt.com, web: www.radstadt.com
Objednáno:
Radstadt Urlaubskatalog 2006/07, Enns Radweg.
Doba dodání: 5 dnů (z Břeclavy)
Přišlo navíc: Ihre Radstädter All Inclusive Sommer-Urlaubspakete 2007
Co zásilka obsahuje:
- průvodní list v němčině s poděkováním, o čem katalog informuje a možnosti ve městě Radstadt. Na závěr odkaz na web www.radstadt.com, kde pod odkazem "Frei Zimmer" se nachází volná ubytoavcí kapacita.
- Radstadt Urlaubskatalog 2006/07 (de) - 55 stránkový A4 katalog. Info o aktivitách v regionu, na dvoustránce 2D mapa cyklo a pěší regionu, menší 2D zimní mapa, Radstadt od A po Z (lékarna, bankomaty, internet, půjčovna kol, policie, tenis,...), ubytování od Hotelů po Kempy a na posledních dvou dvoustranách mapaměsta Radstadt.
- Enns Radweg (de) - leták 4 A4 strany. Kreslená mapa, výšk.profil, info, nabídka na zaslání mapy Ennské stezky.
-
Ihre Radstüdter All Inclusive Sommer-Urlaubspakete 2007 (de) - ubytování.
Foto: Prospekty,
Enns Radweg

Protože jsem dlouho neobdržel od www.vorarlberg-tourism.at žádnou zásilku, objednal jsem prospekty ještě jednou. Nakonec jsem prospekty z první objednávky obdržel po 20 pracovních dnech. V průvodním dopise v němčině se mi pak omluvily, že měli velké techniké problémy. Ještě před dodáním, jsem obdržel email v němčině. U druhé objednávky mi již po třech dnech přišel mail tentokrát v angličtině, stejně jak poté průvodní list.

26) www.vorarlberg-tourism.at/... (obj. v němčině). Prospekty jsou na webu i v pdf
Na webové stránce mi napsali, že děkují a že objednávka byla úspěšně přijatá. 3 dny po objednání jsem dostal také mail o přijetí objednávky.
Info: V průvodním listě mi napsali, že poslední čas měli velké technické problémy, proto mi to posílají tak pozdě. Na stránce je možné si prospekty také stáhnout v pdf.
Vydává: Voralberg Tourismus Bregenz, e-mail: info@voralberg.travel, web: www.vorarlberg.travel
Objednáno: Sommer Journal 2007 (Informations-Karte), Tipps für Rad und Bike 2007 a Camping 2006 - 2008
Co ještě nabízejí:
např. Pauschalangebote für Familien, Urlaub mit Freunden, Wege zum Wasser,...
Doba dodání: 20 dní - první zásilka / 4 dny - druhá zásilka - kvůli technickým problémům (z Curychu)
Co zásilka obsahuje:
- průvodní dopis v němčině, kde děkují za objednání prospektů, info o webu www.vorarlberg.travel, mailu a tel.číslu.
- x Voralberg uns der Sommer 2007 (de) - 36 stránkový A4 katalog. Info o aktivitách, regionu,...
- Příloha Voralberg uns der Sommer 2007 (de) - mapa regionu, možnosti příjezdu do regionu, info o Voralsberg Cards, Sport a volnočasové aktivity, kalendář letních akcí, muzea, výstavy,...
- Tipps für Rad und Bike 2007 (2008) (de) - 58 stránková brožura. MTB trasy podle obtížnosti s mapkou, infem, výšk.profilem. Trasy pro cestovní kola s krátkým popisem. Info o autobusové, vlakové, vodní dopravě. Půjčovny kol, servisy, Bikeparky, pár nabídek na ubytování, zájezdech,...
- Voralberg Camping 2006 - 2008 (de) - 10 stránkový A4 katalog. Infomapa regionu s městy ve kterých najdete kempy. Kempy seřazené podle regionu s fotkou a infem (web, mail, cena, co kemp nabízí,...).
- Handy am Berg (de) letáček. Tipy pro správné použizí telefonu v nouzových situacích
- Angelika Kauffmann (de) letáček. Info om výstavě v Bregenzu a Schwarzenbergu

Protože jsem dlouho nedostával prospekty od www.passauer-land.de, tak jsem jej objednal ještě jednou. Rad-paket a místo der Inn paket jsem objednal Passau Stadt Paket.
Nakonec první zásilka přišla po 12 dnech a druhá ( i třetí) dokonce po 2 dnech. Jaké pak bylo překvapení, když obsah Rad-paketu z první zásilky se shodoval s druhou zásilkou Rad-paketu jen v části.
V obou případech přišly
Radrundrouten im bayerisch - oberosterreichischen Donautal, Niederbayern zwischen Donau & Inn, Mit dem Rad auf Tour zu Most und Kultur. V první zásilce pak ještě Angenehm Inn-Innradweg Majola-Passau, Donau - Ilz Radweg, Bayernnetz für Radler. A v druhé Römer Radweg a Donauradweg von Passau bis Bratislava.
Na konci průvodního listu je psáno, že i když jsou prospekty zadarmo, budeme rádi, když nám aspoň přispějete na režíjní náklady (2 Euro), složenku najdete v obálce. V prvním případě jsem složenku neobdržel, ale v druhém (a třetím) již ano.

INFO 2008: z cyklistických brožur tam je jen nová Radfahren (objednáno)
přišel paket cykloprospektů a Gastgeber 2008 a Flusse, walder, thermen
- Flüsse, wälder, thermen (de)(řeky, lesy, léčivé prameny) - 56 stránek A4.
- Gastgeber 2008 (de) (hostitel) 72 stránek A4. Ubytování, aktivity, ...podle oblastí
- Radeln, biken, erleben - cyklopaket: obsahuje -
- Passauer Land (de) odkazy na informační media v Pasovské oblasti
- Rad-Angebote (de) 18 stránek A4 - nabídka na cyklistické zájezdy v oblasti
- Donau - Ilz Radweg (de) - prospekt (harmonika). Na jedné straně mapa cyklostezky Donau - Ilz (se značkami Restaurace, turist.centra, ubytování, kempy, půjčovny a opravny kol, koupaliště, parkoviště pro cyklisty). Na druhé straně info o některých obcích na trase.
- Mit dem Rad auf Tour zu Most und Kultur ...auf dem Apfel-Radl-Weg durchs Passauer Land (de) - 16 stránkový prospekt. na dvostraně mapa cyklostezky Apfel-Radl-Weg, dále info o městech na trase
- Niederbayern zwischen Donau & Inn (de) - menší skládačka. Na jedné straně mapa regionu Niederbayer mezi řeky Dunaj a Inn (dálkové, místní cyklostezky, půjčovny kol, zajímavá místa, lázně, nádraží,...), krátké info ke stezkám, půjčovny kol, infor.centra,... Na druhé straně info o oblasti, výpis pamětihodností, zajímavostí, infor.centra,... s adresou, telefonem, webovou stránkou.
- Der Leinenradweg (de) - malá skládačka. Info, infomapa a výšk.profil
- Bayernnetz für Radler (de) - skládačka. Na jedné straně mapa Bavorska 1:625 000 s vyznačenými cyklostezkami. Na druhé straně info o cyklistických mapách Bavorska, mapa bezplatné přepravy kol v příměstských vlacích (financovanými byvorskými okresy), fotky zajímavých míst.
- Donauradweg von Passau bis Bratislava (de) (2007)- 140 stránkový nízký katalog. Infomapa, mapa po úsecích, highlist, informační centra, ubytování,... (stejný přišel od www.niederoesterreich.at/rad a od www.radtouren.at přišel skoro stejný, ale 124 stránkový a vydaný r.2006)

27a) www.passauer-land.de/... (obj. v němčině) Vybrat : Magazín na dovolenou.
Na stránce jsou názvy katalogů s obrázkem. Na webové stránce mi poděkovali a že mi budou prospekty dodány co nejdříve.
Na co si dát pozor: Na spodu nabídky prospektů, jsou prospekty, mapy za peníze.
Vydává: Tourist-Information Passauer Lanf Passau, e-mail: tourismus@landkreis-passau.de, web: www.passauer-land.de, www.passauer-land.de/...(cz)
Objednáno: Radfahren (různé brožury), Der Inn - ein Fluss und viel Urlaub, (Rad-paket a Inn-paket)
Co ještě nabízejí: např. Urlaubsjournal Passauer Land, Dreiflüssestadt Passau, Radlspass v. Bayer,...
Doba dodání: 12 dní (z Passau)
Co zásilka obsahuje:
-
průvodní list v němčině s poděkováním a odkazem na www.passauer-land.de pro více informací, upozornění na kartu PassauCard all-inclusive
- x Angenehm Inn - ein Fluss und viel Urlaub (de) - 32 stránkový A4 katalog. Dovolená v regionech Engading, Tirol, Inn-salzach, RottalInn, Passauer Land,...
-
x Angenehm Inn - Radlerfreundliche gastgeber (de) - 20 stránkový A4 katalog . Ubytování v regionech Engadin, Tirol, Schwaz-Pill, Rosenheumer Land, Inn-Salzach, Rottal-Inn, Innviertel-Hausruckwald, Passauer Land (stejný jako od www.innregionen.com)
- Passauer Land Gastgeber 2007 (de) - 71 stránkový A4 katalog. Ubytování podle regionu, infor.centra, Využití času ve městech jednotlivých regionů. Na poslední dvoustraně mapa silniční sítě v okolí Passau
-
x Bayernnetz für Radler (de) - skládačka. Na jedné straně mapa Bavorska 1:625 000 s vyznačenými cyklostezkami. Na druhé straně info o cyklistických mapách Bavorska, mapa bezplatné přepravy kol v příměstských vlacích (financovanými byvorskými okresy), fotky zajímavých míst.
-
x Donau - Ilz Radweg (de) - prospekt (harmonika). Na jedné straně mapa cyklostezky Donau - Ilz (se značkami Restaurace, turist.centra, ubytování, kempy, půjčovny a opravny kol, koupaliště, parkoviště pro cyklisty). Na druhé straně info o některých obcích na trase.
-
x Radrundrouten im bayerisch - oberosterreichischen Donautal 2007 (de) - nízký 95 stránkový katalog. 42 cyklostezek v okolí Dunaje - info, itinerář, mapa, výškový profil. (Stejný přišel také od www.danube.at)
-
x Angenehm Inn - Innradweg Majola-Passau (de) skládačka. Mapa 1:125 000. Na obou stranách mapa rozdělená na 18 částí a info ke městům (stejná jako od www.radtouren.at).
-
x Niederbayern zwischen Donau & Inn (de) - menší skládačka. Na jedné straně mapa regionu Niederbayer mezi řeky Dunaj a Inn (dálkové, místní cyklostezky, půjčovny kol, zajímavá místa, lázně, nádraží,...), krátké info ke stezkám, půjčovny kol, infor.centra,... Na druhé straně info o oblasti, výpis pamětihodností, zajímavostí, infor.centra,... s adresou, telefonem, webovou stránkou.
-
x Mit dem Rad auf Tour zu Most und Kultur ...auf dem Apfel-Radl-Weg durchs Passauer Land (de) - 16 stránkový prospekt. na dvostraně mapa cyklostezky Apfel-Radl-Weg, dále info o městech na trase.
- Erlebnis- und Bonuskarte (de) - malý prospekt. Info o Passau Card.
Foto: Prospekty, Bayernnetz für Radler, Donau - Ilz Radweg, Radrundrouten im bayerisch - oberosterreichischen Donautal, Innradweg Majola-Passau F1,

27b) www.passauer-land.de/... (obj. v němčině) Vybrat : Magazín na dovolenou.
Na stránce jsou názvy katalogů s obrázkem. Na webové stránce mi poděkovali a že mi budou prospekty dodány co nejdříve.
Na co si dát pozor: Na spodu nabídky prospektů, jsou prospekty, mapy za peníze.
Vydává: Tourist-Information Passauer Lanf Passau, e-mail: tourismus@landkreis-passau.de, web: www.passauer-land.de, www.passauer-land.de/...(cz)
Objednáno: Radfahren (různé brožury), Dreiflüssestadt Passau (Rad-paket a Passau Stadt paket)
Co ještě nabízejí: např. Urlaubsjournal Passauer Land, ...
Doba dodání: 2 dni (z Passau)
Co zásilka obsahuje:
-
průvodní list v němčině s poděkováním a odkazem na www.passauer-land.de pro více informací, upozornění na kartu PassauCard all-inclusive
-
x Passau Erlebnis an drei Flüssen - Stadtplan (de) - prospekt (harmonika). Na jedné straně mapa centru Passau se symboly, turist.center, přístavů, pěkného výhledu, parkovišť, parkovacích domů, autobusových zastávek, WC, zajímavostmi... a také otevírací doba parkovišť. Na druhé straně najdete informace k památkám a o PassauCard.
-
x Passau über Nacht an drei Flüssen - Gastgeber 2007 (de) - 40 stránkový A4 katalog. Najdete tu ubytování od hotelů až po kempy (s odkazem na plán města), plán města, ubytování v okolí Passau, restaurace v Passau.
-
x Römer Radweg (2006) (de) 48 stránkový nízký katalog. Na katalogu je cena 3 Euro. Mapy 1:75 000 se symboly infor.center, zajímavostí, koupališti, památek, kempů,...Každá část stezky má svoji mapu, info o infocentrech, zajímavostech, pamětihodnostech,...
-
x Donauradweg von Passau bis Bratislava (de) (2007)- 140 stránkový nízký katalog. Infomapa, mapa po úsecích, highlist, informační centra, ubytování,... (stejný přišel od www.niederoesterreich.at/rad a od www.radtouren.at přišel skoro stejný, ale 124 stránkový a vydaný r.2006)
- Radrundrouten im bayerisch - oberosterreichischen Donautal 2007 (de) - nízký 95 stránkový katalog. 42 cyklostezek v okolí Dunaje - info, itinerář, mapa, výškový profil. (Stejný přišel také od www.danube.at)
-
x Niederbayern zwischen Donau & Inn (de) - skládačka. Na jedné straně mapa regionu mezi řeky Dunaj a Inn (dálkové, místní cyklostezky, půjčovny kol, zajímavá místa, lázně, nádraží,...), krátké info ke stezkám, půjčovny kol, infor.centra,... Na druhé straně info o oblasti, výpis pamětihodností, zajímavostí, infor.centra,... s adresou, telefonem, webovou stránkou.
-
x Mit dem Rad auf Tour zu Most und Kultur ...auf dem Apfel-Radl-Weg durchs Passauer Land (de) - 16 stránkový prospekt. na dvostraně mapa cyklostezky Apfel-Radl-Weg, dále info o městech na trase
-
x Erlebnis- und Bonuskarte (de) - malý prospekt. Info o Passau Card.
Foto: Prospekty, Donauradweg von Passau bis Bratislava F1, F2, Radrundrouten im bayerisch - oberosterreichischen Donautal F1, F2, Radrundrouten im bayerisch - oberosterreichischen Donautal,

28) www.danube.at/... (obj. v němčině)
Na stránce jsou názvy katalogů s obrázkem. Na webové stránce mi poděkovali a že mi budou prospekty dodány v nejbližší době. Oznámení o podání objednávky mi přišla mailem okamžitě.
Na co si dát pozor: na stránce jsou smíchány jak prospekty zadarmo, tak ty za peníze. Při objednávce po mě chtěli tel.číslo.
Vydává: Werbegemeinnschaft Donau Oberösterreich & WGD-Tourismus GmbH, e-mail: info.donau@oberosterreich.at web: www.donauradweg.at
0bjednáno: Rad Total im Donautal 2007, Freizeitkarte 06/07, TOP Rad Stops 2007, Donauradeln von Hof zu Hof, Donau Touristik - Donauschifffahrt Passau-Wien, Mountainbikekarte Granitland, Veranstaltungskalender 2007, Rad-Ausflugskarte Donau~Moldau, Ausflugskarte 42 Radrundrouten, Donau Radwegfalter 2007, Fahrplan Donauschifffahrt Wurm&Köck 2007, Donau ~ Media Card
Co ještě nabízejí: např. Urlaubsjournal Passauer Land, ...
Doba dodání: 6 dnů (z Linz)
Co zásilka obsahuje:
- průvodní list v němčině s poděkováním a s dalšími možnosti dovolené.
- Rad Total im Donautal 2007 (de) - Vorankündigung (předznamenání) - letáček, při rozložení list A4. Nedělě 6. Května 10.00 - 18.00. Bezautomobilová neděle mezi Passau a Wesenufer.
- Donau ~ Freizeit (de) - skládačka. Na jedné straně mapka Passau - Linz - St.Nikola (se symboly: Památky, možnosti koupání,...), infocentra ve městech, fotky. Na druhé straně info k památkám, muzeím, možností koupání,...
- Donauradl´n mit Genuss (TOP Rad Stops 2007) - prospekt, po rozložení 2 A4 listy. Malá infomapka a 26 nabídek ubytování (Hotely, hostince) s infem a cenou (s odkazem na mapku).
- Donauradeln von Hof zu Hof 2007 - 2009 (de) - prospekt harmonika. 33 Hostinců a privátních ubytování s infem a cenou.
- Donau Touristik - Donauschifffahrt Passau-Wien (de) - 16 stránkový katalog. Plavby lodí a krátké výlety s Donau touristik. Denní jízdy z Passau do Vídně, Bratislavy a Budapeště. Jízdní řád, ceník 2007.
- -Mountainbikekarte Granitland Muhlviertel (de) - skládačka. Na jedné straně mapa 1:40 000 (mezi Kirchberg, Altenfelden, Neufelden St.Martin, s vyznačenými trasy, infocentry, zajímavostmi, ubytování, občerstvení, ...) a výškovými profily tras. Na druhé straně 7 MTB partnerů v ubytování, zásady Fair-play v MTB a mapka příjezdů k oblasti.
- Veranstaltungskalender 2007 (de) 24 stránkový nízký katalog. Kaledář s s různými akcemi (výstava, slavnosti, kultura, konzerty, sport,...)
- Donau~Moldau Raderlebnis (de) - nízký katalog s 60 stránkami. Region Vltava-Dunaj. Půjčovny, servisy kol, příjezd k regionu, hraniční přechody. Infomapka, itinerář, výškový profil - Grenzlandradweg, Donau-Wald,Radweg a Schwemmkanal Tour, Trasa Lipno-Magistrale, Moldau radweg, Passa-Grein, Passau-Linz, Linz-St. Nikola, Gusentalweg, Muhl-Tour, Moldaustausee, MTB Muhlviertel Granitland, regionem Novohradsko,...(stejný přišel od www.radfahren.at)
- Radrundrouten im bayerisch - oberosterreichischen Donautal 2007 (de) (Ausflugskarte 42 Radrundrouten) - nízký 95 stránkový katalog. 42 cyklostezek v okolí Dunaje - info, itinerář, mapa, výškový profil. (Stejný přišel také od www.passauer-land.de)
- Donauradweg von Passau bis Bratislava (Donau Radwegfalter 2007) (de) (2007)- 140 stránkový nízký katalog. Infomapa, mapa po úsecích, highlist, informační centra, ubytování,... (stejný přišel od www.niederoesterreich.at/rad, od www.radtouren.at přišel skoro stejný, ale 124 stránkový a vydaný r.2006)
- Fahrplan Donauschifffahrt Wurm&Köck 2007 (de) 20 stránkový nízký katalog (na délku). Jízdní řády a ceny plavby lodí po Dunaji
- Donau ~ Media Card (de., en) - digitální pohlednice. Trochu tlustší pohled, v němž je malé CD. Na něm info, podobné jak na webové stránce a odkazy na webovou stánku.
Foto: Prospekty, Donau ~ Freizeit, Mountainbikekarte Granitland, Donauradweg von Passau bis Bratislava F1, F2, Radrundrouten im bayerisch - oberosterreichischen Donautal

29) www.donau.com/... Niederösterreich (obj. v němčině)
Na stránce jsou názvy katalogů s obrázkem. Na webové stránce mi poděkovali a že mi budou prospekty dodány v nejbližší době.
Vydává: Donau Niederösterreich Tourismus GmbH Spitz/Donau, urlaub@donau.com, www.donau.com
0bjednáno: Donaupaket, Erlebnislandkarte (Sehenswürdigkeiten), Schifffahrt
Donauradweg Von Passau bis Bratislava
Doba dodání: 6 dnů (z Bratislavy)
Nepřišlo: Donauradweg Von Passau bis Bratislava
Co zásilka obsahuje: (myslel jsem, že v zásilce bude něco o stezkách, ale bohužel tam nic nebylo)
- průvodní list v němčině s poděkováním a info o regionech
- Donaupaket (de) - 3 katalogy regionů podél Dunaje
..- Auland Carnuntum (de) 16 stránkový A4 katalog. Info s charakteristikou regionu s vloženým 36 stránkovým A4 katalogem ubytování podle měst s ceny na rok 2007.
..- Tullner Donauram-Wagram (de) 16 stránkový A4 katalog. Info s charakteristikou regionu s vloženým 44 stránkovým A4 katalogem ubytování podle měst s ceny na rok 2007.
..- Wachau Nibelungengau (de) 20 stránkový A4 katalog. Info s charakteristikou regionu s vloženým 88 stránkovým A4 katalogem ubytování podle měst s ceny na rok 2007.
- Kostbare Augenblicke (Erlebnislandkarte) 4 stránkový prospekt s vloženou mapou kraje s ikonky koupališť, hrady, zámky, koupališť, vinotéky, vyhlídky,...Na druhé straně info k ikonkám.
- Jakobsweg (de) info o Jakobsweg (pěší stezka)
- Dunkelsteinerwald mit Jakosweg (de) mapa 1:52 000. Pěší stezky mezi Melk, Krems a St.Pölten. Na druhé straně info ke stezkám, zajímavosti,...
- Schiffdonau (Saison 2007) (de) okopírovaný A4 list s jízdním řádem plavby lodí. Melk - Krems, Linz - Wein, Wein - Budapest, Wein - Bratislava
Foto: Prospekty, Kostbare Augenblicke

30) www.ktm-radweg.at/... (obj. v němčině) Radeln im Weinviertel 2006, Radkarte Weinviertel West 2006, RadkarteWeinviertel Ost 2006, Geheim Rad Ecken 2005/06 (Kamp-Thaya-March-Radweg)
Prospekty jsem neobjednal, protože na webové stránce píší, že chtějí za něj zaplatit poplatek 9,90 € + 1,40 € za poštovní náklady)-.

VAŠE ZKUŠENOSTI:

alvp: dvě poznámky z vlastní zkušenosti z loňského roku (2006):
- Weinviertel west je běžně zdarma k mání ve spoustě infocenter v oblasti. Mapa je dost dobrá aby člověk nemusel kupovat speciálku, zhruba tak ušetříš 6 - 10 Euro.
- Neusiedlersee mapka v prospektu nepoužitelná (alespoň ta z rakouský strany, v maďarsku maj jinou, použitelnější) je tedy potřeba koupit mapu = 6,70 Euro

vašek: V rakouských Alpách nás loni v létě docela znechutila jedna věc: prospekty, mapy a průvodce byly super, jenom neodpovídaly značení v terénu. Situaci asi způsobilo (nebo přinejmensim zkomplikovalo) to, že v místě precházeli z jednoho značeni na druhy a v tom chaosu človek někdy ležel v klasických mapách a cyklotrasy prosteě vynechal. Tohle podle prospektu bohuzel nepoznáš :o( .

  Oznámkuj jak se Ti líbí tento článek (jak ve škole)..

Vaše názory, připomínky, zkušenosti,...

DISKUTUJTE ZDE...

Diskuze také na www.nakole.cz/....

© www.cyklistikakrnov.com