KALENDÁŘ

  POČÍTADLA
TOPlist
Dostupnost podle Monitoring-serveru.cz

BILANCOVÁNÍ SEZÓNY 2009

Občanské sdružení Cyklistika pro všechny Krnov, má za sebou další úspěšnou cyklistickou sezónu. V letošním roce připravilo celou řadu akcí nejen pro své členy,ale i pro všechny příznivce cyklistiky. Kromě pravidelných nedělních vyjížděk, kterých bylo více než čtyřicet, to byla Tříkrálová vyjížďka pro všechny , cyklojízda Krnov-Hvězda-Praděd, cyklojízda Krnov-Glubczyce-Krnov.
Dále pak 30.května se jel již 24. ročník silničního závodu O cenu Krnova s účastí 114 startujících a 11.října již tradiční Krnovský cyklokros s 83 startujícími. Akcí se zúčastňovali cyklisté všech věkových kategorií z celé republiky a Polska.

Z nedělních vyjížděk vznikl v letošním roce první ročník Cedule cupu, což jsou vyjížďky, které se promění na posledních dvaceti kilometrech na závod, při kterém vítězí ten, který jako první projede kolem značky Krnov. Zazávodit si tak mohou i opravdový amatéři.

Členové sdružení se dále zúčastňovali závodů v seriálu Jesenický šnek a o jak na silničních závodech tak i MTB.
Při závěrečném hodnocení této soutěže obsadilo CPV Krnov 7. místo na silnici a 8. místo v MTB v soutěži družstev, kterých bylo v soutěži více než šedesát.
Z jednotlivců si nejlépe vedla Romana Lantová v kategorii žákyň když obsadila 2. místo na silnici a 3. místo v MTB. Dále pak Antonín Lant v kategorii juniorů obsadil 3. místo na silnici. Romana Lantová st. v kategorii žen obsadila 5. místo na silnici a 4.místo v MTB.
Celkem se soutěže zúčastnilo jedenáct členů občanského sdružení.
Sourozenci Lantovi také startovali na závodech Českém poháru mládeže. Romana obsadila výborné 7. místo v kategorii žákyň, i když absolvovala pro nemoc jen malý počet závodů.
Její bratr prvním rokem v kategorii kadetů pak sbíral zkušenosti na velkých etapových závodech a na mistrovství. V konečném hodnocení obsadil 67. místo se 23 body.

Členové sdružení se podíleli na zpracování podkladů pro Průvodce cyklisty česko-polským příhraničím, který byl MIKS Krnov v březnu úspěšně vydán.
V průběhu roku proběhly dvě besedy o cyklistice a to jedna v městské knihovně a druhá ve SVČ Méďa Krnov se žáky škol.
Nejen pro cyklisty vznikl také web Krnovskem na kole (http://krnov.cyklistikakrnov.com), v česko - polské jazykové verzi, kde lze nalézt tipy na výlet, doporučené cyklistické trasy, služby pro cyklisty a další v Krnovském mikroregionu.

Mnoho informací, rad, fotografií a jiných zajímavostí je na webových stránkách sdružení, které za dva roky provozu navštívilo již více než milion návštěvníků. Jde o dobrou propagaci nejen občanského sdružení, cyklistiky ve všech formách, ale i našeho města a regionu.
Poděkování patří všem členům sdružení, kteří byli ochotni se podílet na činnosti sdružení,
na přípravě akcí , dále pak patří dík všem sponzorům, MěÚ Krnov a institucím, které pomohly při pořádání a zabezpečování akcí.

Rychta Otmar