KALENDÁŘ

  POČÍTADLA
TOPlist

NEWSLETTER 2


EUROVELO
- Kromě stránky www.eurovelo.org se na internetu objevila nová stránka www.eurovelo.com, kterou má na svědomí Evropská cyklistická federace. Na webu konečně najdete všechny trasy Eurovela, na kterých pracovali speciální místní týmy. Více: www.neurope.eu/... (en)

GARMIN CONNECT - Uživatelé služby Garmin Connect si můžou nyní navíc k mapám Googe a Bing vybrat mapu OpenStreetMap. Služba OpenStreetMap je otevřenou mapou, do které veřejnost poskytuje všechna svoje data. Pokud vytvoříte nový kurz prostřednictvím služby OpenStreetMap, budou tato data anonymně veřejně dostupná.

BIKEMAP nové aplikace pro mobilní telefony - Android, Windows Phone

Pokud používáte aplikacei v telefonu RUNKEEPER, tak tu je trocha statistiky za minulý rok - infografika

SÍŤ CYKLOTRAS (mapa), platná k 1.1.2013. Některé trasy a úseky ještě nejsou vyznačeny v terénu.

KRNOV - MĚSTO S CYKLISTICKOU TRADICÍ: jak vypadá cyklistická infrastruktura v severomoravském městě Krnov

CHCETE VĚDĚT KDE ČESKÉ OUTDOOROVÉ FIRMY?, tak se podívejte zde...

Oficiální trailer k 100sté Tour de France

Moc pěkně udělaná pozvánka na Rohálovskou 50ku

POZVÁNKY NA ZÁVODY:

MTBřezolupský sprint
Termín: 29.6.2013 v Březolupech, okres Uherské Hradiště
Od 13:00hod.proběhne registrace závodníků,start je naplánovaný od 14:00hod.Bez placení startovného.
Pojede se okruh 7 km s převýšením asi 100m po polních cestách,jsou vítaní závodníci všech věkových kategorií.

http://mtbrezolupskysprint.webnode.cz/

Unikátní duatlonový závod v České republice se uskuteční v Dalešicích na Vysočině
Dalešice (Třebíčsko) – Dalešický pivovar pořádá 18. května třetí ročník speciálního duatlonového závodu s názvem Koloběh, který je díky své koncepci unikátním závodem v celé České republice. Registrace týmů je zahájena, zájem mají závodníci z celé republiky.

Tohoto speciálního závodu se mohou účastni pětičlenné týmy, které čeká sto kilometrů. Úkolem týmu je dopravit svůj štafetový kolík do cíle závodu. „Jeden člen týmu vždy běží, ostatní čtyři jedou na kole. Záleží na strategii, jak často se budou střídat. Není předepsané, jak dlouhou trať musí jednotlivý závodník uběhnout. Nutné je, aby vždy jeden člen týmu běžel. Teoreticky je možné, aby sto kilometrů uběhl jeden závodník, a ostatní závod odjeli na kole,“ popisuje správce Dalešického pivovaru a hlavní organizátor Ladislav Urban. Podmínkou závodu je to, že štafetový kolík se nesmí vézt na kole. Soutěží týmy mohou být smíšené, tedy kombinace závodníků a závodnic.

Trasa závodu má čtyři okruhy po 25 km
Pro duatlonový závod jsou vytyčeny čtyři trasy po 25 km v okolí Dalešické přehrady. Každý okruh má kontrolní proběh Dalešickým pivovarem. Trasy jsou vedeny většinou po lesních a polních cestách, pouze zčásti po asfaltu.

Nejlepší tým měl čas 6 hodin a 17 minut
Nejlepší tým loňského roku Liborovi hoši zvládli závod za šest hodin a sedmnáct minut, druhým týmem byli Seefelders s časem šest hodin a čtyřicet jedna minut, třetí doběhl a dojel tým Pomalý bar s časem šest hodina čtyřicet sedm minut.

Registrace: http://www.pivovar-dalesice.cz/registrace/

Nakonec jedno video k pobavení