KALENDÁŘ

  POČÍTADLA
TOPlist

VRCHAŘSKÁ KORUNA JESENICKA 2016

Vrchařská koruna Jesenicka (VKJ) -Tato "soutěž" byla založena v roce 2014 pro lidi, kteří mají rádi Jeseníky, cyklistiku a přírodu. Pro všechny cyklisty, cykloturisty a nově i pěší turisty, jenž mají rádi jízdu a chůzi do kopce, stoupání a následné výhledy a fotografování.
Úkolem není být "první", nýbrž zúčastnit se a na každém bodě se zvěčnit. Body jsou zvoleny tak, aby zde dojel člověk, buď na crossovém nebo MTB kole nebo též pěšky. V každém případě, kdo zdolá minimálně 20 vrcholů bude se pyšnit titulem "Elitní Jesenický Vrchař" a v případě, že by zdolal 25 vytýčených kopců stane se "Králem Jesenické Koruny".

U této soutěže se neplatí žádné startovné, je založena na důvěře, dobrovolnosti. Jejím hlavním úkolem není vyhrát, ale zúčastnit se a poznat nové místa, krásnou přírodu a zajímavosti Jesenicka.

Start akce je stanoven na 1.4.2016 v 00.00 hodin
Konec akce bude 30.11.2016 v 23.59 hodin

Více se dozvíte zde: http://vkj-bike.webnode.cz/ nebo zde: https://www.facebook.com/vkjesenicka/

V prémiovém roce 2015 bylo 121 přihlášených startujících a z toho se stalo 36 Elitních Jesenických Vrchařů. Nejúspěšnějším městem se stal Krnov s 10 EJV a poté byla překvapivě Opava se 6-ti, o třetí pozici se podělil Bruntál a Město Albrechtice, v těchto městech se našli vždy 4 EJV.

Už čtvrtým rokem také pokračuje Vrchařská koruna Valašska podle které vznikly další koruny - Vrchařská koruna Jesenicka, Vrchařská koruna Vysočiny, Vrchařská koruna jižních Čech, Vrchařská koruna Krnovska a Vrchárská koruna Trenčínska.

30.1.16 se konala setkání Elitních Jesenických vrchařů v Krnově - Fotogalerie
Vrchaři si zde kromě zábavy vybrali své nové dresy, podle který je už určitě poznáte :)

Mapa vrcholů na rok 2016

Diplom z roku 2015