KALENDÁŘ

  POČÍTADLA
TOPlist
Dostupnost podle Monitoring-serveru.cz

TRÉNINK - SRPEN

 

V červencovém článku jsme psali o dovolené a vynechání 70% tréninkových dávek. Následujícím prvkem v tréninku se musí samozřejmě objevit vytrvalost, pokud přesně budeme navazovat na červenec. Psali jsme o tom, že po dovolené nebo po vynechání delší doby v tréninku musíme zařazovat trénink pozvolněji, jak intenzitou tak délkou. Když se dostaneme opět na náš tréninkový standart po dovolené, tak právě nyní musíme zařadit z 90% vytrvalost.

V první fázi je dobré zařadit základní dlouhodobou vytrvalost, která by měla pokrývat cca 60% objemu vytrvalosti tohoto mezocyklu /měsíce/. 20% objemu by měla tvořit silová vytrvalost a zbylých 20% mezi prahová vytrvalost.

Základní dlouhodobá vytrvalost značí intenzitu 50-65% z naší maximální tepové frekvence. Kadence by měla být vyšší, terén spíše rovinatý nebo lehce zvlněný.

Silová vytrvalost značí intenzitu 55-75% z naší maximální tepové frekvence. Kadence by měla být spíše nižší 65-75 rpm, terén výrazně kopcovitý.

Mezi prahová vytrvalost značí intenzitu 70-85% z naší maximální tepové frekvence. Kadence není důležitá, je vhodné střídat jak silové šlapání, tak kadenční šlapání.

Co se týče vyšších intenzit, tak to se odvíjí od délky sezóny, pokud budete závodit i v září či říjnu, tak je vhodné zařadit z 50% tréninkového objemu vysoké intenzity.

 

TRENUJ.CZ – jsme tu pro Vás!

 



DISKUTUJTE ZDE...